Tuesday, 6 January 2015

MEAT PIE / PIE DAGING

Salam Maulidul Rasul..

Nama saya Noura, Managing Director BROADWAY, Hybrid Equity Sdn. Bhd di Cyberjaya. Kepakaran saya ialah menyediakan makanan yang berkualiti herba asli baik untuk program diet dan 'fitness' untuk bentuk badan dan kebaikan Makanan dari Nigeria Afrika. 


Masalahnya ramai lagi yang masih  belum tahu pemakanan ini, baik untuk kesihatan lelaki dan wanita. Contohnya kesihatan pendalaman wanita dan lelaki jadi tak payah beli jamu jamu kalau tahu setiap kebaikan makanan yang disediakan. Saya adalah pengamal harian makanan ini Selama 8 tahun dan lihatlah hasil dari pemakanan Naijeria, Afrika ini :) dan HALAL.


Noura nak bagi recepi percuma buat Naijerian Meat pie.. :) senang dan sedap .. Enjoy :)


------------------------------------------

 [[ NAIJERIAN MEAT PIE / PIE DAGING ]] 


Ingredients buat Doh .. 


 4 cups of Flour

Tablespoonful of baking powder

500 grammes or 2 sticks of Margarine

2 eggs

Pinch of Salt

Teaspoonful Sugar(optional)

1 cup of ice cold water


Nigerian-style meat pie is regarded as the “cadillac” of snacks and holds its position as a favorite at every event.


Meat filling is the KEY to whether your meat pie will fly off the buffet table or if everyone will walk right past it.


Ingredients untuk inti... 


2 diced Irish potatoes

2 Lbs of minced meat

Chopped quarter onion

2 tablespoons of flour

2 whole tomatoes

dash of dried pepper

Bell pepper, Scotch bonnets (optional)

Seasoning

Directions


Add all ingredients to the saucepan, allow to cook for 15-25 minutes in oven.. 


Goreng pun boleh macam karipap tu kalau tak de oven yer .. Jangan hangit :) api slow jer ..




No comments:

Post a Comment